Tízévesen még szinte új

2016.04.02. 16:40

Képzeljük csak el azt a szituációt, hogy megvesszük álmaink sportautóját. Két lehetőségünk van: az egyik, hogy a fűtött garázsban naponta nézegetjük, hetente polírozgatjuk a kasznit, a motort szökőévente egyszer indítjuk be. Féltjük, mint a szemünk fényét. A másik, hogy igenis használjuk, olykor talán versenypályán is megkergetjük, hiszen ezért vettük – hogy élvezhessük. Önök melyiket választanák?

A Barrett-Jackson aukciós ház most egy olyan Ford GT-t kínál eladásra, amelyet az első kategóriába tartozó autóbolondok is nyugodt szívvel hazavihetnek. Az autó órája kevesebb mint tíz megtett kilométert mutat, és bizony még az ülésen és a kormányon is megvannak a védőfóliák. A karosszéria nyilvánvalóan hibátlan, fényezése karcmentes, a kék-narancs Gulf-fényezés makulátlan.

A motortér persze portiszta, semmiféle szennyeződés, olajsár, cseppenés nem látható benne – de hát mitől is lenne? Itt találjuk a szinte semmit sem futott 5,4 literes V8-ast, amely 550 lóerő leadására képes, és amelyhez hatgangos kézi váltót párosítottak a gyárban. A kipufogórendszer kész az üvöltésre, hiszen hosszú évekig pihentette hangszálait a Ford GT.

Egy 2006-os gyártású Heritage Edition különmodellről van szó, amelyből mellesleg mindössze 343 darab készült. Minden bizonnyal egy egész komoly vagyonért kerül majd új gazdájához, de egyelőre nem tudni, az árverés szervezői mekkora bevételt remélnek az értékesítésből.