Sportszedánt mutat be a Hyundai

2016.04.29. 13:53

Egyelőre Dél-Koreában mutatkozott be a Hyundai új, sportos modellje. Az Avante Sport nem más, mint az exportpiacokon Elantra néven ismert modell kifejezetten sportos változata.

Az 1,6 literes, 204 lóerős turbómotort már ismerjük a testvérmárka, a Kia gyors háromajtósából, a Proceed GT-ből – lényegében ugyanazt a technikát használja most fel a Hyundai az Elantrában. Az 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses motor a számok alapján igazán erőteljesnek tűnik, legfeljebb a 265 Nm-es csúcsnyomaték alapján sejthető, hogy nem nagyobb a hengerűrtartalma. A sportmotorhoz kétféle váltó jár, dupla kuplungos hétsebességes, vagy hatfokozatú kézi. A dinamikai adatok közül csak a gyorsulást közölték: az autó 8 másodperc alatt éri el a százas tempót, ami nem falrengető, de talán már elég egy jóízű autózáshoz.

Az Elantra Sport exportváltozat az ősz folyamán biztosan felbukkan az Egyesült Államokban, az visztont korántsem biztos, hogy a Hyundai Európába is elhozza a típust, elvégre itt házon belüli konkurenciát jelentene a Cee'd GT-nek.