Még négy új Renault jön az idén

2016.05.06. 10:41

Kiszivárgott a Renault részvényeseinek közgyűléséről egy kép, amelyen a tavalyi és az idei újdonságok láthatók. Ezek egy részét már láttuk – például az új Koleost, Talismant és Scénicet – de még hátra van néhány, kifejezetten fontos modell.

Az ábrából kiderül, hogy még az idén bemutatják az új Scénic hétüléses változatát, egy pick-upot – valószínűleg a Nissan Navara alapjain – valamint egy Mégane-méretű szedánt és egy szabadidő-autót a négyméteres kategóriában. Ezek közül kettő igazi újdonság, hisz a Scénicet már bemutatták, ennek a hosszabb változata lesz a hétüléses, a négyméteres szabadidő-autó pedig aligha lehet más, mint a Captur frissített változata, hisz az a modell még csak három éves az idén, a leváltása teljességgel értelmetlen lépés lenne.

A kompakt szedán viszont vadonatúj modellnek ígérkezik, amely a Fluence-t válthatja a Renault kínálatában. Egyelőre nem tudni, hogy ezt az elődjéhez hasonlóan igyekeznek-e leválasztani a Mégane családról, de az biztos, hogy műszaki szempontból szoros lesz a rokonság.

A 2016-os év ezekkel az autókkal igazán termékeny a Renault-nál, hisz összesen tíz új típus bukkan fel a választékban. Az igyekezet azonban érthető is: Európában újra nő az új autók iránti kereslet, és úgy tűnik, már nem elsősorban a Dacia-szerű, olcsó típusok a legnépszerűbbek, mostanság a drágább és igényesebb modellekből vásárolnak többet, amilyeneket a vállalaton belül a Renault és a Nissan kínál.