Venne nemlétező Ferrarit 1,6 milliárdért?

2016.05.06. 17:13

Érdekes világ a luxusautó-neppereké: a legritkább modelleket nem autóként, befektetésként árusítják, nem egyszer a gyári ár sokszorosáért. Valószínűleg ilyen vállalkozás az Investment Cars GmbH is, amely meglehetősen szemtelen palifogó manőverbe kezdett. Napokkal azután, hogy hivatalossá vált, elkészül a LaFerrari nyitott változata, feladtak egy hirdetést, amelyben a még be sem mutatott autó egy példányát kínálják eladásra, hajmeresztő áron.

A hirdetés szerint az autóból összesen hetven példány készül, és ebből egy lehet a pontenciális vásárlóé, potom 5,1 millió euróért, ami átszámítva picivel több mint 1,6 milliárd – igen, 1600 millió – forintnak felel meg, persze bruttó áron. Úgy tűnik, a felár annak szól, hogy valaki a Ferrari exkluzív ügyfelei közül az elsők között foglalózott le egy példányt, így aki fizet, hamarabb juthat hozzá a különleges sportkocsihoz, mint aki a bemutató után állna be a sorba, és a gyártól próbálna rendelni. Az összeg annak fényében tűnik igazán szemtelennek, hogy a LaFerrari kupé hivatalos ára 1,2 millió euró, azaz 376 millió forint volt, és aligha valószínű, hogy ennél nagyságrendekkel többet kérnének a nyitott változatért, még akkor sem, ha a nepper-hirdetésnek megfelelően ebből csupán hetven készül, míg a zárt változatból 499-et állítottak elő.

Ezzel együtt nem kizárt, hogy akad olyan balek, aki négyszeres árat is hajlandó kifizetni, hogy mindenkinél hamarabb ülhessen bele a 963 lóerős hibrid sportkocsi első nyitott példányainak egyikébe, és ha így lesz, akkor már megérte feladni a hirdetést. Ha pedig nem – nos, a kérdéses internetes hirdetési oldalon valószínűleg cégnek sem drága hirdetni.