Kell ennél jobb reklám a Teslának?

2016.05.07. 11:03

Jókora bukást úsztak meg egy Teslával német fiatalok. Az autót egy tizennyolc éves lány vezette, édesapjától kapta kölcsön. Négy barátjával autóztak, méghozzá a beszámolók szerint nagy sebességgel. Az egyik kanyarban a sofőr elvesztette uralmát az autó fölött, és lecsúszott az útról. Pechére mintha rámpára hajtott volna, közel huszonöt métert repült a Model S.

A Tesla jelesre vizsgázott, mert bár az eleje és hátulja is rendesen leamortizálódott, a 18-19 éves fiatalok önerőből tudtak kiszállni belőle. Igaz, ezt követően többeket is mentőhelikopterrel szállítottak egy közeli, müncheni kórházba. Azt nem tudni, pontosan milyen sérüléseket szenvedtek.

Persze a fiatalok nemcsak annak köszönhetik a szerencsés kimenetelt, hogy éppen egy Teslában ültek. Az a tény, hogy az elektromos autó hajtásáról villanymotorok gondoskodnak, nem pedig a klasszikus értelemben vett orr- vagy farmotort találunk bennük, a gyűrődő zóna kialakításában is segít a mérnököknek.

Remélhetőleg a sofőrnek és utasainak is jó lecke volt ez a baleset, és a jövőben kerülik a felelőtlen száguldást akkor is, ha történetesen az autó kiválóan alkalmas erre a célra is.

Fotók: merkur.de