Új mestermű az Aston Martin-Zagato párostól

2016.05.20. 11:44

Egyelőre tanulmányként mutatják be a Vanquish Zagato típust, de az az érzésünk, ahogy a legtöbb Zagato Astonból, ebből is készül néhány példány azoknak, akik képesek és hajlandók megfizetni a különleges formát.

Ahogy a legtöbb Zagato tervezte Aston Martin, ez is a brit gyártó megszokott formáit használja, de úgy, hogy közben alapjaiban változik meg az autó karaktere. Ezúttal nem sok maradt a gyári sportkocsik könnyed eleganciájából: Andrea Zagato és csapata vaskos, erőt sugárzó kupét rajzolt az ismerős műszaki alapok köré. Az egyenes felső peremű oldalablaksor, a széles hűtőrács és a magasra húzott farrész a hibátlan arányok ellenére annyi agresszivitást hordoz, mint a britek tervezte Aston Martinok egyike sem. A mechanika persze a jól ismert VH alumínium-struktúrára épül, és az ismerős 5,9 literes V12-es szívómotort hordozza az orrában az autó, igaz, itt a teljesítményét 576-ról kerek 600 lóerőre növelték.

A tanulmány első fellépése a Villa d'Este Concours d'Elegance-on lesz a hét végén, ahol hagyományosan Európa legszebb és legritkább autói gyűlnek egy helyre. Nem feltétlen a legszerencsésebb választás, hisz a sok elegáns régiség között az új Zagato Aston Martin is csak egy túltervezett és túlárazott műanyag vacaknak tűnik majd – őszintén, egy DB4 GT Zagatóhoz képest az is – de az az érzésünk, így is van olyan vonzó a gép, hogy jövő héten már ott tolongjanak a gyűjtők a briteknél, a sorozatgyártású változatot követelve.