Ránk kacsint a következő Audi

2016.05.25. 17:46

Korábban álcázott prototípusokat mutatott az Audi, most pedig fényszórót, áramvonalakat és futóművet villantanak, szokatlan módon animált képeken.

Az első képen az első fényszórók villantanak ránk: a LED-es lámpák kevésbé sarkosak, mint az A4-esen, sőt, mintha a hűtőmaszk sarkai is lágyabb ívben hajlanának. Valószínű, hogy az új A5 Coupé a többi Audihoz hasonlóan többféle fényszóróval is elérhető lesz, ez a fénykibocsátó diódás várhatóan a legdrágább opció lesz.

Ha lehetséges, a második képen még kevesebb látszik az autóból. Ez arra a tényre próbálná felhívni a figyelmet, hogy az új modell légellenállása is javul az elődhöz képest. A kémfotókon már kiszúrtuk, és itt is feltűnő, hogy az autó orra kifejezetten gömbölyded lett, nyilván ez is segít a légellenállási tényezőt lejjebb szorítani. A kifutó A5 Coupé egyébként maga sem volt egy féltégla a maga 0,29-es légellenállásával, de két-három századot biztosan javítanak majd, legalábbis erre tippelnénk az alapján, hogy milyen büszkék az áramvonalas formára.

A harmadik kép az aktív csillapítású futóműről szól. Ez valószínűleg ugyanúgy az extralistán jelenik majd meg, mint az A4-es esetében, és nem valószínű, hogy jelentősen eltér attól, hisz mindkét autó ugyanarra az MLB+ padlólemezre épül. Az A4-esnél az adaptív futóműves változat hasmagasságát egy centivel csökkenthették – ennél kevesebbre az új A5 esetében sem számítanánk.

Az Audi június 2-án mutatja be az A5 Coupé második generációját, azaz jövő héten kiderül mindaz, amit eddig csak sejteni engedtek a típusról.