Újra lesz Alfa Romeo Brera?

2016.05.27. 16:26

Az Alfa Romeo egyelőre csak négyajtósként mutatta be a Giuliát, de olyan még nem fordult elő, hogy ne készítettek volna valamiféle kupét. A legújabb pletykák szerint ezúttal is így lesz, a Giulia kétajtós változatából ráadásul nagyon gyors kivitel is várható.

Illusztráció: X-Tomi Design
Illusztráció: X-Tomi Design

Német sajtóhírek szerint a jelenleg gyártott, középmotoros 4C már nem marad sokáig a kínálat része. Ami utána érkezik, az pedig egy sokkal célszerűbb, használhatóbb modell lesz, természetesen a Giulia hátsókerék-hajtású műszaki alapjaira építve. A Brera nevet emlegetik, bár a nemrég kivezetett utolsó Alfa kupé ezen a néven fronthajtású volt, és durván túlsúlyos, ami egyáltalán nem tette népszerűvé. A gyáriak állítólag a karbonvázas 4C-nél jóval elérhetőbb, a Breránál viszont sokkal több élményt nyújtó autón dolgoznak. A csúcsmodellbe a Giulia V6-os biturbó csúcsmotorja kerülhet, ezzel az 510 lóerős szörnyeteggel pedig simán lelépheti a konkurencia nagy részét, legalábbis köridők és menetdinamika tekintetében.

Persze ha a hírek minden egyes szava igaz, akkor is évek kérdése még, hogy bemutassák az új kupét: egyelőre a 4C is csupán három éves, azaz biztosan marad még egy-két esztendőt, az Alfának pedig van fontosabb dolga is. A Giulia után még piacra kell dobniuk a Stelvio SUV-t, és talán még egy-két, nagyobb tömegben eladható típust, amelyekkel hatékonyabban növelhetők a márka manapság szabad szemmel már alig látható eladásai.