Hivatalosan is bemutatták a luxus-Ladát

2016.05.31. 15:13

Korábban VIP néven ismertük a Lada Vesta luxusváltozatát, amelyet most hivatalosan is bemutatott a Lada Design, már Signature néven.

Az orosz sztreccslimó 4,66 méter hosszú, a tengelytávja viszont a 25 centis toldásnak köszönhetően 2,885 méter, ami a hátsó lábtérben kerek húsz centi többletet jelent. Így aztán bőven van hely terpeszkedni a hátsó üléseken, amelyekből azonban csak kettő van, középen ugyanis fix konzolt helyeztek el a tervezők, pohártartókkal és könyöklővel. A tervezők láthatóan az anyaghasználattal is igyekeztek követni a jármű reprezentációs funkcióját, a kárpitozás legalábbis ízléses kétszínű bőrből készült, ugyanakkor a hátsó üléstámlák formázása sok jót nem ígér.

A reprezentációs Ladába ugyanazok az 1,6 vagy 1,8 literes benzinmotorok kerülhetnek, mint a mezei Vestába, bár itt valamiféle automata váltót társítottak a négyhengereshez. Ez azonban nem olyan nagy probléma, mivel a gyáriaknak nincsenek komolyabb terveik a típussal. Állítólag mintegy tíz példány legyártását tervezik, szigorúan belső használatra. Állítólag a Lada vezetőségének egyes tagjai kapnak majd ilyen szolgálati autót a mindennapi közlekedéshez, természetesen sofőrrel.