A Scrambler-divat az autókat is elérte

2016.06.12. 12:11

Az már a tavaly őszi milánói motorkerékpár-kiállításon kiderült, hogy az idei divat a scrambler stílus lesz. Ezt a divathullámot egymás után lovagolták meg a motorgyártók. A BMW például kihasználta azt a tényt, hogy az R nineT-t alapból a személyre szabhatóságot szem előtt tartva tervezték meg – faragtak hát belőle ők is egy scramblert. Most pedig az autóiparban is igyekeznek meghonosítani a stílust.

Egészen pontosan a Mini Clubman All4-t kapták elő, és abból készítették el a különkiadást. Egyelőre csak egyedi modellről van szó, amelynek megemelték a hasmagasságát, és felnijeire bütykös gumikat húztak. Előre a nineT-ről ismert kerek lámpákat rakták fel kiegészítő fényszórónak, és van tetőcsomagtartó is.

A szürke fényezést ezüst betétekkel törik meg – ilyenből többek közt a hűtőmaszk és a lámpák köré, valamint a kilincsekre is jutott. A beltérben bőr és alcantara várja a sofőrt és utasait, de persze nem maradhattak el a Scrambler-logók sem.

A torinói Salone dell'Auto Parco Valentino kiállításon bemutatott scramblerrel egyrészt a BMW fennállásának százéves évfordulóját, másrészt a márka ötvenéves olaszországi jelenlétét ünneplik.