Mercedes újdonságok a jövő évre

2016.07.23. 06:37

Valószínűleg egy belső használatra szánt prezentáció egy lapját ábrázolhatja a kép, amely kiszivárgott az internetre, és a Daimler személyautós üzletágának 2016-os és 2017-es újdonságait mutatja. Akad köztük néhány, amelyet már ismerünk, de olyan is, amelyről legfeljebb sejthető, hogy milyen járművet takar.

Egy ilyen. egyelőre ismeretlen modell a jövő év közepére várható GLA Coupé. A típusjelzés alapján a keresztben álló motoros kompakt modellcsalád kupétetős tagjáról van szó – erre utal a típuskód végén az A betű – amely a BMW még be sem mutatott X2-esének közvetlen vetélytársa lehet. Már eddig is egyértelmű volt, hogy a terep-kupé piacon a Mercedes megpróbálja megszorongatni a BMW-t. A GLE Coupé és a GLC Coupé, amelyek a BMW X6 és X4 modellek Mercedes megfelelői, és úgy tűnik, a folytatást sem hanyagolják el.

A másik, egyelőre ismeretlen tartalmú típusjelzés a GT C, amelyből Coupé és Roadster is készül. Valószínű, hogy az AMG GT egy újabb kiviteléről van szó, mi arra tippelnénk, hogy egy elérhetőbb árú, kisebb teljesítményű modellről, amelyből nagyobb mennyiséget adhatnak el. Más feltételezések szerin a C a Clubsport rövidítése lehet, amely az 510 lovas S és az 585 lóerős R változatok közti átmenet lehet. Akárhogy is, ebből mindkét változat napvilágot lát az ábra szerint a jövő év végéig.

Mindezen felül az E osztály három újabb változata, egy kupé, egy terep-kombi és egy kabrió, a Nissan alapú pick-up, és a frissített S osztály megjelenésére számíthatunk a jövő évben, azaz a Mercedes nem igazán vesz vissza a kínálatfrissítés tempójából 2017-ben sem.