Három új típust ígér a Tesla vezére

2016.08.02. 16:05

A Tesla elsődleges problémája egyelőre a Model X és a Model 3 gyártásának megszervezése, de már a választék megduplázását ígérik. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója három újdonságról tett említést, amelyekkel a piac nagy része lefedhető.

Természetesen ezek a már meglevő műszaki alapokra épülnének, így a fejlesztésük nem lesz olyan drága, mint az eddig bemutatott Tesláké. A Ford Transit méretű furgon és az egyterű a Model X alapjaira épül majd, a Model Y néven emlegetett aszfalt-terepjáró tervezésénél pedig a Model 3 alapstruktúráját hasznosítanák. Ha mindez megvalósul – talán az évtized legvégére – azzal a Teslának olyan típuspalettája alakulhat ki, amely elég széles hozzá, hogy stabil hasznot hozzon a cégnek, és széles vásárlóbázist biztosítson.

A kérdés persze az, hogy mikorra tudják ilyen mértékben kibővíteni a palettát. Igaz ugyan, hogy a kész platformok használata egyszerűsíti a fejlesztést és a gyártás beindítását, de ezzel együtt sem túl valószínű, hogy 2020 előtt eljutna a Tesla ebbe a stádiumba.