Lebukott az új Scania

2016.08.16. 13:03

A Scania épp csúcsmodelljét, az R sorozatot készül leváltani az új S sorozattal, amely egyebek közt új formatervet is kap. Az új vontató premierje már nincs messze, de a szigorú titoktartás ellenére már nem titok, hogy milyen lesz az újdonság: akár annak idején a Volvo S90-esről, ezúttal is egy kínai makettgyártó révén került ki az internetre két kép, amelyen jól látható az új forma.

A tervezők alapvetően ragaszkodtak a korábbi karakteres Scania stílusjegyekhez, így a hatalmas, vízszintes osztású hűtőrácshoz az alsó sarkaiban a két fényszóróval, de jól láthatók az eltérések, például a fülke szögletesebb hatású első élei, az oldalablakok mögötti betét ötszög-formája, és a Daf-okéhoz hasonló felső lámpák a fülke felső sarkai közelében. Azt persze még nem tudni pontosan, hogy az új Scania S milyen célszerű fejlesztéseket kínál. Az is csak sejthető, hogy miféle motorokat kínálnak majd, bár a makett talpán olvasható szöveg alapján a kínálat csúcsán marad a 730 lóerős, 16,4 literes V8-as, amellyel a piac második legerősebb vontatója marad az új Scania (Az első a Volvo FH16 750 lóerővel; nem mintha az a húsz lóerő bármit számítana).

Azt viszont már hetekkel ezelőtt bejelentette a Scania, hogy a nagy premiert Augusztus 23-án tartják, azaz egy hét múlva minden kiderül, ami eddig titok volt az új vontató kapcsán.