2016.08.22. 06:05

Ha kerékpársportról beszélünk, Chris Hoy neve aligha megkerülhető. A brit - egészen pontosan skót - sportember pályakerékpározásban hat olimpiai aranyérmet szerzett, Athénban, Pekingben és Londonban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Emellett már Sydney-ben is nyert egy ezüstöt, és számos világ-, illetve Európa-bajnoki címet tudhat magáénak. Hozzászokhatott már rendesen a két kerékhez.

2014-ben aztán autóversenyzésre adta a fejét: a brit GT-bajnokságban, valamint az európai Le Mans Series sorozatban is rajthoz állt, idén pedig ott volt a Le Mans-i 24 óráson. Nemrég pedig az is kiderült, hogy akkor sem jön zavarba, ha az autózás és a kétkerekezés összekapcsolódik.

Terry Grant profi kaszkadőr segítségével két napig gyakorolta ezt a mutatványt egy Nissan Juke volánja mögött. Mentora szerint olyan gyorsan tanult, hogy az a legjobb mutatványosoknak is dicsőségére válna. A kétnapos gyakorlás végére ugyanis már segédkerék nélkül is négyszáz méteren át tartotta két keréken a szabadidőautót. Ez a teljesítmény számos profinak is két hónapos munkába telik.