Nem volt biztosítás a darabokra tört Koenigseggen

2016.09.05. 06:31

A múlt hét legfájdalmasabb sportautó-vesztesége volt ez a Mexikóban elvesztett Koenigsegg CCX. Frissében még csak a technikát sajnáltuk, most viszont a kereskedést is, amelyik árulta, kiderült ugyanis, hogy a próbaúton széttört ritkaságon semmiféle biztosítás nem volt.

A középmotoros CCX a svéd márka egy már rég nem gyártott modellje. Az ilyen-olyan változatokkal együtt összesen 49 készült belőle 2006 és 2010 között. A texasi Crave Luxury Auto nevű kereskedésnek egy 2009-es példánya volt, egész pontosan a 67-es alvázszámú Koenigsegg 2270 kilométeres futásteljesítménnyel. A ritkaságot kezdetben még 1,35 millió dollárért (360 millió forint) árulták, a tesztút idején már 1,25 millió (340 millió forint) volt az ára. 

Nem tiszta, ha próbaúton volt, miért vitték át az autót a mexikói oldalra. Szemtanúk szerint közel a határátkelő után, Nuevo Laredo felé tartva törték össze az autót. A sofőr és utasa megúszták, a CCX viszont menthetetlen. A kereskedés még nem nyilatkozott arról, miért nem volt valamilyen casco-biztosítás az autón, ahogy arról sem beszéltek, ráterhelik-e így a sofőrre a kárt, akivel biztosan aláírattak legalább egy felelősségvállalási papírt az út előtt.