Óriási lesz a Volkswagen újdonsága

2016.09.06. 16:37

Bár a bemutatóra még várni kell, a Kína és Észak-Amerika számára fejlesztett új Volkswagen modellről egyre több részlet derül ki. Ezúttal már nem csak részletfotók jelentek meg a kínai szaksajtóban, hanem egy egész alakos is, sőt, milliméter-pontos méretadatokat is közöltek.

Ez utóbbiak alapján az autó majdnem akkora mint egy Q7-es Audi. A hossza 503,9 cm, a szélessége 198,9 cm, a magassága 177,3 cm, a tengelytávja pedig 298 cm lesz, ha az Autohome információi pontosak. Azaz a Q7 1,2 centivel hosszabb, 2,1-gyel keskenyebb, 3,2-vel alacsonyabb és 1,4-gyel hosszabb tengelytávú az új Volkswagennél - azaz nincs szabad szemmel látható méretkülönbség. Ez persze annak köszönhető, hogy Észak-Amerikában és Kínában is komoly igény mutatkozik a tágas, de nem feltétlenül prémium-minőségű vagy árfekvésű aszfalt-terepjárók iránt, azaz bár a Teramont méretben alig különbözik majd a Q7-estől, az ára várhatóan sokkal barátságosabb lesz, a kivitelezése pedig sokkal egyszerűbb. Ugyanakkor épp ezért Európában aligha lehet majd kapni – ahogyan amerikai Passat sincs nálunk – hisz itt a Touareget szeretné eladni a VW, jóval magasabb áron.

Nem egész véletlen, hogy a Teramontról egyre több információ érkezik, hisz még az ősz folyamán bemutatkozik, először várhatóan Kínában, majd novemberben az Egyesült Államokban is. Ha igazak a hírek, ez lesz a VW második modellje a nagy Passat után, amelyet az Egyesült Államokban működő gyár is készít majd.