Seven Sprint: így érdemes ünnepelni

2016.09.10. 06:38

A Lotus Super Seven első szériáját persze senki nem kívánja egy az egyben vissza a maga 40 lóerejével, de a Caterham Sprintet annyira régimódira szabták, amennyire csak lehetett.

Keskeny felniket és virsligumikat kapott, abban a hat színben lesz kapható, amelyekben 1966-ban a forgalmazta a típust a Lotus, de a csomag része a fakormány és a régimódi formájú ülések is. Itt minden részlet azt szolgálja, hogy a Super Seven múltjára emlékeztessen – ezt erősítik az apró hátsó lámpák és az autó színére fényezett felnik is. A Caterham által jelenleg használt legkisebb motort építik a Sprintbe, a 660 köbcentis, turbós Suzuki háromhengerest a maga 80 lóerejével, de a Super Seven még ezzel is nagyszerűen gyorsul, 6,9 másodperc alatt elérheti a százas tempót.

A múltidéző Caterham Sprint ráadásul nem is nagyon olcsó, átszámítva bő tízmillió forintba kerül majd, de az az érzésünk, így is verekedés lesz érte, mert összesen hatvan példányt terveznek legyártani, és csak néhány európai országban kínálják majd.