Tudsz jégen vezetni?

2016.09.10. 13:09

A legtöbb komoly autógyártó ma már szinte kivétel nélkül kínál valamilyen vezetéstechnikai tréninget. Persze ezen a téren is egyre nehezebb már kitűnni. A BMW a klasszikus autókkal foglalkozó részleg bevonásával próbál különlegest nyújtani, a Jaguar-Land Rover pedig a téli csapatásra esküszik. Most viszont ők is bedobnak pár legendát.

A svédországi Arjeplogban található központjuk a téli körülmények közötti tesztelést segíti elő, és kiválóan alkalmas havas-jeges csapatásra. Az érdekesség ott kezdődik, hogy a programban résztvevők vezethetnek többek közt Jaguar XJ-t, MKII-t, MKVII-et és XK150-et is. Land Rover-fronton pedig a Series I, Series II és Series III mellett a Range Rover Classic is játszik.

Ilyen korú autóknál nem meglepő, hogy a modern kor vívmányait, a különböző menetstabilizáló elektronikákat és asszisztenseket nélkülözni kell. Némely modellben azonban szervókormányt sem találunk, így sokkal inkább a sofőr tudására és felkészültségére kell hagyatkozni. Persze ugyanebben a létesítményben új típusok vezetésére is van lehetőség.