Felrobbantotta saját házát Jeremy Clarkson

2016.09.11. 09:08

Jeremy Clarkson felrobbantotta saját házát. Meglepődik egyáltalán valaki, ha ilyen hírt hall a Top Gear ex-műsorvezetőjéről? Aligha. Természetesen nem balesetről van szó: Clarkson teljesen szándékosan röpítette a levegőbe az ingatlant, amelyet egyébként azelőtt jellemzően bérbe adott.

A világhírű tévés új házat szeretne építtetni birtokára, ezért döntött a bontás mellett. Minden engedélyt beszerzett ehhez, csak éppen úgy gondolta, nem a hagyományos módszert alkalmazza mindenféle munkagépekkel. Felfogadott egy robbantásokkal foglalkozó profi csapatot, akik egyszerűen felpukkantották az ingatlant.

A brit The Telegraph című lap megszólaltatott egy neve elhallgatását kérő helybélit is. Tőle tudták meg, hogy az egész folyamat mindössze 45 percig tartott – igaz, amilyen gyors volt, legalább annyira hangos. Clarkson egyébként előre, levélben értesítette a közelben élőket, hogy számoljanak a bontással járó hanghatásokkal. Az egyik szomszédos faluban temetés is volt ebben az időpontban, de úgy tudni, nem érkezett panasz.

A régi ingatlan a becslések szerint méregdrága volt: mintegy négymillió fontot, azaz közel másfél milliárd forintot ért. A műsorvezető azonban egy még nagyobb házat húzat majd fel a helyére. Lesz majd benne mozi, hat hálószoba, ötautós garázs és ki tudja, még mi.