2016.09.25. 14:11

A Motor Trend zsinórban hatodik éve rendezi meg „A világ legnagyobb gyorsulási versenye” névre keresztelt megmérettetést. Persze azzal lehet vitatkozni, hogy éppen mikor milyen mezőnyt válogatnak össze, hiszen mindig van, aki hiányolja saját kedvencét, vagy nem tart odaillőnek egy másik gépet. De az biztos, hogy igen nagyszabású versenyről van szó.

drag

A mostani futamon a következő sportautók álltak rajthoz: Acura (Honda) NSX, Aston Martin V12 Vantage S, Audi R8 V10 Plus, BMW M4 GTS, Chevrolet Camaro SS 1LE, Dodge Viper ACR, Ford Mustang Shelby GT350R, Jaguar F-Type SVR, McLaren 570S, Mercedes-AMG GT S, Nissan GT-R, Porsche Carrera S és egy Dodge Charger Hellcat. Még most, a videó előtt tippeljen egyet: melyik volt a leggyorsabb?

Ilyen felhozatallal nyilván gyorsan lezavarnak egy negyedmérföldes gyorsulást. Az első helyezettnek mindössze 10,6 másodpercre volt mindehhez szüksége. Ez pedig az Audi R8-as volt, egyetlen tizeddel legyűrve a McLarent. A dobogó harmadik fokára 11,2-vel fért oda a GT-R.