Elkészült a legnagyobb Rolls-Royce Phantom flotta

2016.09.27. 12:52

Leszállították a legnagyobb Phantom-megrendelést, amely egyben valószínűleg az utolsók egyike is. A harminc vörös autóval a The 13 nevű makaói luxusszálloda vendégeit szállítják majd, miután megnyitja kapuit a jövő év elején.

Az új szálloda tulajdonosa, Stephen Hung állítólag csak az autókra mintegy 20 millió dollárt költött el, ami még úgy is meglepő összeg, ha tudjuk, hogy a hosszabb változatból rendelt, egyedi Stephen Red színben, amit más autóra a Rolls-Royce-nál nem fújnak. Ám nem minden autó egyforma: van kettő, amely aranydíszítésekkel készült, a festésében pedig aranyszemcsék vannak, ami állítólag más csillogást ad a karosszériának. Ezek az autók persze a legdrágább lakosztályokhoz járnak majd.

Ahogy sejthető, a The 13 Makaó egyik legdrágább szállodája lesz: a 22 emeletes épületben kisebb vagyonért lehet majd megszállni. Ami azt illeti, a legjobb lakosztályokban egy éjszaka áráért egy jobb sportkocsit is kaphatna a kedves vendég, ugyanis akár 130 ezer dollárról is szólhat a szobaszámla.

A Phantomból valószínűleg ez az utolsó ilyen nagyságrendű rendelés – bár nem ez az egyetlen, korábban más szállodák is vásároltak ilyen luxusautókat tízesével – mivel a gyártás még az idén leáll. A típus közvetlen utóda ráadásul csak két év múlva várható, addig a Rolls-Royce lényegében csúcsmodell nélkül marad.