Kiderült, mi lesz a következő Seat neve

2016.09.30. 16:46

Erről maga Luca de Meo, a márka első embere beszélt, sőt, azt is elárulta, mi lesz a Nissan Juke riválisának szánt újdonság típusjelzése.

2

Arona. Így hívják majd az új modellt, amelyet a VW Polo méretű, MQB A0 jelzésű platformra építenek, méghozzá ha minden igaz, a konszernen belül elsőként. Az, hogy épp egy ilyen kis szabadidő-autó építése mellett döntöttek, nem csoda: a kategória gyors növekedést mutat, és a Seat csak akkor remélhet további növekedést, ha követi az aktuális divatot. Az Aronát egyébként együtt fejlesztik a következő Ibizával, és mindkettőt be szeretnék mutatni még 2017 folyamán. A Seat igazgatója szerint ez a két modell komoly változást hozhat a márka számára.

Formatervezési szempontból viszont nem várhatunk nagy meglepetéseket, de Meo legalábbis erre utalt. „Ha egymás mellé állítjom négy jelenlegi modellünket, egy családot látok. Ha egy cégnek 1-2%-os piaci részesedése van, ahogy nekünk, kiszámíthatóságra van szükség, nem különálló modellekre, amelyek hovatartozását képtelenség felismerni.” - mondta.