2016.10.08. 10:44

Árverésen értékesítik a Wayne világa című filmből jól ismert AMC Pacert Las Vegasban. Az 1992-es moziban szereplő autó 1976-os évjáratú, jellegzetes bilikék fényezését lángnyelv díszíti. És a film óta tudjuk, hogy a Queen Bohemian Rhapsody-ja sehol máshol nem szól ennyire királyul.

A Pacer teljes utóéletéről egyébként nem szólnak az aukció szervezői, annyit azonban elárultak, hogy majdnem teljesen visszaállították a filmes állapotot. Hogy miért csak majdnem? A hangcuccokon fejlesztettek kicsit, hogy igazán jól lehessen benne tolni a rakendrollt. A képeken mondjuk nem látni, hogy kazettát le tudunk-e játszani, de rendesen elvenne az élményből, ha erre nem lenne lehetőségünk.

Azt nem tudni, hogy mekkora összegre számítanak az AMC-ért cserébe, de a mozis autók azért általában jelentős összegekért mennek el az ilyen liciteken. A kék Pacer különlegessége ráadásul, hogy az olyan ikonokhoz képest, mint General Lee, vagy éppen James Bond Aston Martinjai, kicsit bénácskának hat. Egészen biztosan meglesz majd a maga közönsége az árverésen.