2,5 milliárd egy rendszámért?

2016.10.09. 11:51

Nem született új rekord (az 3,8 milliárd forint), de megint megmutatták, Dubajban minden pénzt megér egy rendszámtábla. 33 millió dirhamot ért a D5 az eheti árverésen, ahol volt, aki egy Porschéhez vett rendszámot, pedig az autója még nincs meg.

vrwe.png

Dubaj közlekedésügyi hivatala (RTA) időnként összedob egy nyilvános árverést rendszámtábláknak. A pazarló luxusáról, mindenféle rekordjairól ismert emirátus arculatába tökéletes illeszkedik a rendszámfétis. Itt ugyanis minél kevesebb számból áll valakinek a rendszáma, annál gazdagabb. Vagy legalábbis annál többet áldoz pénzéből nem keveset azért - hogyha már itt önmagában egy Laferrarival sem tud kitűnni - kitűnjön egy kevés számjegyű rendszámmal. Mint a videóban nyilatkozó Balvinder Sahni indiai üzletember, aki 33 millió emirátusi dirhamot (2,45 milliárd forint) fizetett a D5-ös rendszámért. Ráteszem majd az egyik Rolls-Royce-omra. A feketére – mondja.

Összesen nyolcvan rendszám ment el az árverésen. A Q 77-ért is kiadtak 4,52 millió dirhamot (336 millió forint), a P 27-ért pedig 2,14 milliót (160 millió forint). Elkelt az S 911-es is, ezt egy Khalifa Lakhraim nevű diák vette meg. Azt mondja, a Porshéjára szánja, amit ugyan még meg kell vennie. Itt nem írnak árat, de valószínű, a rendszám drágább volt, mint amennyibe az autó lesz.