2016.10.15. 16:23

Különleges kereskedést nyitott a Jeep – ezzel ünneplik fennállásuk hetvenötödik évfordulóját, és a márka off-roados hagyományait. A szalon különlegessége, hogy csak összkerekes autóval lehet rendesen megközelíteni.

A kereskedést a North Yorkshire-i Robin Hood-öbölnél alakították ki Angliában, az Északi-tenger partján. Ezzel azt akarják szemléltetni, hogy autóik lényegében bárhol, bármilyen útviszonyok között elmennek. Ott is, ahol a legtöbb gyártó modelljei már elvéreznek.

Ettől a szalontól persze nem várnak túl sokat: mindössze három napig üzemel majd, és eladásokat nem terveznek. Szívesen látnak viszont bárkit, aki szeretne többet megtudni a Jeepről, a márka történetéről és típusairól. A mobil bemutatótermet egy Grand Cherokee-val húzták a helyére, de a többi születésnapi, limitált szériás 75th Anniversary modellt is kiállítják mellette.

A Jeep erre az évfordulóra ugyanis több különmodellt is készített. Grand Cherokee-ból és Cherokee-ból 125 darab, Wranglerből 85, míg Renegade-ből 400 példány viseli a 75th Anniversary jelzést.