Brutális BMW-ket kap Kína

2016.11.04. 12:48

Az egyik legismertebb, BMW-kre szakosodott tuningcég, az Alpina már jó ideje fontolgatja, hogy betör a kínai piacra. A tervezgetésnek és a találgatásnak most véget is vetnek: bejelentették ugyanis, hogy valóban elkezdik forgalmazni autóikat a távol-keleti országban. Ebben a Prestige Cars Group lesz a partnerük.

Az első olyan modell, amelyet megkapnak a kínaiak, a 435i-n alapuló B4 Bi-Turbo Coupe lesz. Az Alpina variációja a gyári 306 lóerő helyett 410-et tud, csúcsnyomatéka pedig 400-ról 600-ra nőtt. Menetteljesítménye pedig nemcsak a 435i-nél, hanem az M4-nél is meggyőzőbb: a 0-100-at egy tizeddel gyorsabban, 4,2 másodperc alatt teljesíti, míg végsebessége 53 km/h-val több (így 303 km/h). Már ebben a hónapban megérkezik néhány példány az országba, jövőre pedig folytatás következik, mehetnek más modellek is. Ezek között egészen biztosan ott lesz a B7 Bi-Turbo hosszított tengelytávú szedán is.

Az Alpina kínai partnere, a Prestige Cars Group egyébként már most is működtet BMW-márkakereskedéseket Kínában. Az tuningcég azonban új szalonokat kaphat, méghozzá többek közt Pekingben, Sanghajban és Sencsenben is. Azt egyelőre nem tudni, hogyan árazzák be modelljeiket – Európában mindenesetre a B4 Bi-Turbóért húszmillió forint körüli összegeket kell leszurkolni. Összehasonlításképpen: az M4 magyarországi ára 24 millió forint.