Szavazna egy Jeepre – Legóból?

2016.11.23. 15:14

Nem ez lenne az első alkalom, hogy egy jól megépített Lego-autó gyártásba kerül, a közönség támogatásának köszönhetően. A támogatók több mint tíz százaléka már összejött, de a következő bő hatszáz napban még vagy kilencezerre lenne szükség.

A Jeep Wrangler elég karakteres hozzá, hogy jó Lego-készlet legyen belőle, és ez a konkrét építés igazán jól hozza a jellegzetes vonásokat: a függőleges, hétlyukú hűtőmaszkot, a kerek lámpák vonalát követő motorháztetőt, a masszív sárvédőíveket. Tökéletes persze sosem lesz, de ez is van olyan pontos, mint a hasonló méretű Lego-Bogár vagy Mini készletek. Ha van hibája, az leginkább a készítő színválasztása: a fekete helyett valami vidámabb színben még vonzóbb lehetne a kockákból épített Jeep.

Arról persze szó sincs, hogy a Lego Ideas oldalra feltöltött közönségkedvencekből mindenképp gyári készlet lesz, a játékgyártó csak annyit ígér, hogy ha összejön a tízezer szavazat, akkor megvizsgálják a lehetőségét, hogy gyártható lenne-e egy hasonló csomag. Ám az az érzésünk, ha sikerülne elintézni a licencelési kérdéseket a Jeeppel, illetve az anyagcéggel, a Fiattal, akkor egy ennyire jellegzetes készlet könnyen népszerűvé válna.