Vödörrel önti a pénzt a villanyautó-fejlesztésbe a Daimler

2016.11.27. 12:58

10 milliárd eurót fordítana villanyautók fejlesztésére a következő években Daimler - közölte a cég kutatási és fejlesztési igazgatója. 700 kilométeres hatótávról beszélnek tíz éven belül.

zjf

Thomas Weber a Stuttgarter Zeitung című lap szombaton megjelent számában arról beszélt, hogy 2025-ig tíz villanyautó-modellel jelennek meg. Elmondta továbbá, hogy ebből három Smart márkájú lesz, és hogy az erősebb elemek akár 700 kilométer távra elegendő energiát nyújtanak majd. A Reutersnek korábban név nélkül nyilatkozó forrás azt mondta a hírügynökségnek, hogy a Daimler legalább hat villanyautó-modellt tervez piacra dobni, de ez a szám akár kilencre is nőhet, és a német gyár ezzel versenyre kel a piacon a Teslával és az Audival.

A Daimler még pénteken jelentette be, hogy folytatja a dízelüzemű autók eladását az Egyesült Államokban, szemben riválisával, a Volkswagen céggel, amely a héten azt közölte, hogy a tavalyi botrány hatásaként végleg felhagy az ilyen autók értékesítésével az amerikai piacon - számolt be a Der Spiegel. A hetilap adatai szerint az amerikai piacon idén eladott Mercedes márkájú autók kevesebb mint egy százaléka dízel. Néhány éve még 5 százalék körüli volt.