Hoppá: jön a hibrid Mustang!

2017.01.07. 11:21

Hibridhajtást kap a közeljövőben a Ford Mustang. Ez az amerikai márka ügyvezető elnöke, Mark Fields jelentette be egy sajtótájékoztatón. A vállalatvezető azt is hozzátette, hogy az F-150 pickupból és a Transit Custom kisteherautóból ugyancsak készül majd részben elektromos hajtású kivitel.

Ugyan túl sok részletet még nem árultak el, de a Mustanggal kapcsolatban annyit már szivárogtattak, hogy a V8-aséhoz hasonló teljesítményre lesz képes a hibrid is. Ráadásul alacsony fordulaton nyomatékosabb is lehet. A sportos hibrid ötlete nyilván nem újdonság, már az olyan tradicionális sportocsigyártók is előrukkoltak ilyen géppel, mint a Ferrari és a Porsche.

A részben elektromos Mustang 2020-ban érkezhet meg - elsőként az amerikai piacra. Akkorra várható az F-150 hibridje is, amelynél nemcsak meggyőző terhelhetőséget és vontató képességeket ígérnek, de a munkaterületen mobil áramforrásként is használható lesz. A konnektoros Transitra egy kicsit többet kell majd várnunk, 2021-ben kapja meg Európa.

A tervek teljesítéséhez a Ford mintegy 700 millió dollárt pumpál a Flat Rockban működő üzembe. A korábbi tervekkel ellentétben tehát nem építenek 1,6 milliárdból új gyárat Mexikóban. A bővítés 700 új munkahelyet is teremt majd.