Eladó a hétszáz darabos autógyűjtemény

2017.02.02. 17:11

Ron Hackenberger egész életében autókat gyűjtött – az eredmény még részleteiben is lélegzetelállító. Az idős férfi csak gyűjtött, a karbantartásra láthatóan nem maradt ideje, viszont a kollekcióban elképesztő dolgok akadnak.

A durván hétszáz autóból úgy 250 Studebaker – Hackenberger úr láthatóan a márka szerelmese – de a többi elképesztő változatosságot mutat. Van itt úszóképes Amphicar, Litestar kabinautó, Isetta törpeautó, késői Jaguar E-Type, Citroën DS, Checker limó, DeLorean DMC-12, Dodge Weapon Carrier és Ghostbusters stílusú öreg Cadillac mentőautó is, hogy csak néhány érdekességet említsünk a képeken látható végeláthatatlan autósokaságból.

Úgy tudjuk, Hackenberger úr, akinek volt szállítmányozási vállalkozása is, és ingatlanokkal is foglalkozott, így keresztbe-kasul bejárta az Egyesült Államokat, eredetileg azt tervezte, nyugdíjas éveiben felújítja a gyűjtemény darabjait, de ez olyan hatalmas feladatnak bizonyult, amire már nem maradt sem energia, sem pénz. Mostanra a legtöbb jármű rossz állapotba került, de a gyűjtemény még így is meglehetősen értékes.

Az ohiói Norwalkban felhalmozott autókat jelenleg még katalogizálják, de az a terv, hogy július 14 és 16 között a VanDerBrink Auctions egy nagy árverésen árusítja ki a teljes kollekciót.