2017.02.05. 00:03

Újjászületett klasszikusok, vagyis Reborn Classics néven indított projektet a Land Rover. Korábban már Series 1-eseket is újítottak fel ennek keretein belül, most pedig első generációs Range Roverekkel folytatják.

Tíz autót vesznek kezelésbe – ezek mindegyike 1978-as évjáratú, kétajtós kivitel. A típus 1970-től egészen 1996-ig gyártásban volt, a négyajtós 1981-ben került fel a palettára. A gyári csapat az eredeti specifikációk szerint restaurálja ezeket, a vevőknek azonban lehetőségük lesz további extrákkal bővíteni a felszereltséget.

A Range Roverekben természetesen a gyárilag is szerelt 3,5 literes Buick-származék V8-as marad, ami 134 lóerőt és 251 newtonmétert tud. A négysebességes váltó manuális, a középső differenciálmű pedig zárható. Az első elkészült példány Bahama Gold fantázianevű aranysárga fényezést kapott, de vélhetően a további kilenc autót másfélével is kínálják majd.

Az újjáélesztett Range Rovereket a jövő heti párizsi Salon Rétromobile kiállításon láthatja először a nagyközönség. A célközönséget elsősorban a brit vásárlók jelentik, éppen ezért minden példány jobbkormányos lesz. Egy-egy példányért 135 ezer fontot, vagyis közel ötvenmillió forintot kérnek.