Üldözés helyett jelölnék az autókat az amerikai rendőrök

2017.02.05. 14:27

Egy viccesen egyszerű eszköz koptathatja ki az utakról a veszélyes autósüldözéseket az USA-ban. Ugyan nem minden autóra jó, de a bemutató videó alapján ígéretes alternatívát tesztelnek az amerikai rendőrök.

M2-H0c.gif

A Starchase fejlesztésénél aligha születhetne passzívabb módszer az autóval menekülő bűnözők követésére. A GPS-nyomkövetőkre szakosodott vállalat egy orra szerelhető eszközt kínál az amerikai rendőrségnek, ami egy mágneses nyomkövetőt lő ki magából - sűrített levegővel, egy autóba szerelt célzórendszeren keresztül. Igaz, a célzásig muszáj vele a pár méteres közelség, de minden, ami utána jön (közveszélyes lökdösődés, száguldozás, stb.) hanyagolható. Az eszköz GPS-jelet sugároz, azaz ha járőr messze le is szakad, a menekülő autóst nem veszti el a hatóság.

Egyelőre csak a gyártó bemutató videójából ismeri a világ a cuccot. Nem tudni, az amerikai rendőrségnél mi az esélye a rendszeresítésnek, de a tesztüzem már tart. A gyártó szerint sikerrel, még ha minden autóra nem is jó. Mivel a nyomkövető eszköz mágnessel kapaszkodik a kasznira, a karbonszálas vagy alumínium elemekre például hatástalan.