Kínai luxusautót tervezett a Pininfarina

2017.02.08. 16:08

Az idei Genfi Autószalonon nem is egy tanulmányt állít ki a Pininfarina: a Fittipaldi sportkocsi mellett, amelyet az olasz stúdiónál terveztek, egy luxusautót is láthatunk tőlük, amelyet szintén megbízásból terveztek.

h600tsr

A Hybrid Kinetic Group lényegében ismeretlen cég: a hong-kongi vállalkozás saját definíciója szerint új energiával működő járművek tervezésével és gyártásával foglalkozik, bár eddig semmit sem láttunk tőlük. Ám nyilvánvalóan megvan a tőke a látványos induláshoz, erre utal legalábbis, hogy meg tudták fizetni a Pininfarina szaktudását. Az olasz stúdió, amely már a Mahindra csoport tulajdona, ízléses karosszériák tervezésében továbbra is a világ élvonalát képviseli, így a HKG valószínűleg jó úton jár, hogy szélesebb körben ismertté tegye a nevét. Magáról az autóról egyelőre csak egy részletfotót mutattak, de ez is elég, hogy várakozásokat ébresszen.

A Pininfarinánál egyébként a legújabb hírek szerint megint jól fut a szekér: a Mahindrának köszönhetően ismét stabilak a cég pénzügyei, és bár a nagy autógyártók szinte teljesen leszoktak a külső formatervező cégek alkalmazásáról, a Távol-Keletről – nagyrészt Kínából – állítólag újabb nagy megrendelés-hullám érkezett, ami rövidtávon biztosítja a cég működését.