Genfben láthatjuk a hibrid csúcs-Lexust

2017.02.14. 11:28

Korábban jellemzően egyszerre mutatták be a Lexus LS különféle változatait, de úgy néz ki, a Toyota most a fokozatosság mellett döntött – talán úgy vélték, időt kell hagyni az új formavilág megemésztéséhez, és ha az már nem vonja el a figyelmet, akkor jöhet a környezetkímélő hibrid változat.

A Toyotától csak annyit tudtunk meg – legalábbis egyelőre – hogy a hibrid modellt LS 500h-nak hívják majd, arról viszont egy szót sem mondtak, hogy miféle elemekből áll majd a benzin-elektromos hajtásrendszer. Nem csodálkoznánk rajta, ha az LC 500h rendszerét építenék a nagy szedánba is, amely egy 3,5 literes, 300 lóerős V6-osból és egy 44 kW-os villanymotorból áll, így elvben 359 lóerő csúcsteljesítményt adhat le a rendszer. Persze kérdéses, hogy itt is bevetik-e a hibrid LC komplikált 2x4+2 fokozatú váltórendszerét, vagy inkább visszatérnek a simábban működő fokozatmentes automatához. A japánokat ismerve ez sem lehetetlen, de az sem, hogy az LS hibrid számára külön fejlesztenének valamit.

Most annyi bizonyos, hogy március 7-én tartják a bemutatót, és ott egész biztosan elmondják majd, mit tud az új hibrid Lexus LS. Természetesen ott lesz az év elején bemutatott biturbó benzinmotoros változat is, és elhozzák az RC F GT3 versenygépet is, amely először itt lesz látható Európában.