Balesettel zárult az önvezető versenyautók bemutatója

2017.02.19. 13:54

Balul, de legalább nagy hírveréssel zárult a Roborace argentin bemutatója. A két Devbotból egy rögtön összetörte magát az élesnek mondott versenyben.

balset

Egy ideje már szó volt róla, hogy a világ első elektromos formulaautós bajnoksága, a Formula-E mellé bekapcsolódik egy önvezető versenyautós széria. A Roborace szervezői tavaly augusztusban mutatták be az autót, amire épülne kezdetben a sorozat. Ez a Devbot, amely felépítésre akár normál versenyautó is lehetne, tekintve, hogy a fejlesztési folyamat egyszerűsítése miatt ennek még fülkéje is van. Szóval ebből tudtak kettőt pályára küldeni tegnap, a Formula-E argentin futama előtt.

A két autó körözgetését ugyan versenynek mondták a szervezők, de egyelőre még inkább bemutatóról volt szó. A gyorsabb Devbotnál 186 km/h csúcssebességet mértek az utcai pályán. Hogy mi történt a másik autóval rejtély, egyelőre videót sem találni a balesetről. A fejlesztők még vizsgálják, miért hajtott a falnak az autó, de aligha jött jól nekik, hogy a törött Devbot képeiről ismeri meg a projektet a világ.

twitter

A korábbi tervek szerint idén tavasszal már egy húszautós szériaként futna a sorozat, de jelenleg a gyors vonatozás sem megy még tartósan. A baleset valószínű tovább lassítja majd a Roborace felfutását, amely ettől függetlenül belátható időn belül az első önvezető autóknak szervezett bajnokságként írja majd be magát a motorsport-történelembe.