Hajrában az Opel eladása

2017.02.19. 18:08

Körvonalazódnak a feltételek, a német sajtó már a megállapodás dátumát is tudja. A Genfi Autószalon nyitónapján írhatják alá az Opel eladását.

Opel Peugeot

A hét autóipari híre volt, hogy a General Motors 87 év után eladná európai érdekeltsége gerincét, az Opelt a PSA-csoportnak. A gigaüzlettel kapcsolatban gyorsan tisztázódtak a legfontosabb részletek, kiderült például, hogy az Opel vezetősége változatlan maradna felvásárlás után. Az ügyben megszólalt Angela Merkel német kancellár is, aki péntek délután azt nyilatkozta, a német kormány minden politikailag lehetséges lépést megtesz majd annak érdekében, hogy az összes németországi autóipari állás és üzem megmaradjon. A PSA állítólag ígéretet tett, hogy a német üzemekben dolgozó 19 ezer alkalmazott munkahelye 2018-ig biztonságban van, sőt, 2020-ig további beruházásokat ígérnek az országban. Hogy mi lesz a Németországon kívüli üzemekkel, így például a szentgotthárdi üzemmel egyelőre nem ismert.

A német sajtó úgy tudja, a PSA kétmilliárd eurót fizetne az Opelért a General Motors-nak. Sőt, sokan már az aláírás dátumát is tudni vélik. Állítólag már március 9-én, a Genfi Autószalon nyitónapján aláírhatják a felvásárlásról szóló szerződést.