Alakul a Tesla saját versenysorozata

2017.02.27. 06:57

A naptár java, a technika és a név már megvan – lassan összeáll az Electric GT, a 780 lóerős Teslák saját bajnoksága. Európa legjobb versenypályáit szervezték le a rendezők.

Electric-GT-Championship--1a

Augusztus 12 lesz a napja és Silverstone lesz a helyszíne a csúcs-Model S-ek számára kiírt márkabajnokság nyitófutamának. Az Electric GT néven induló új széria mezőnyét a 780 lóerős, 2,1 másodperces 0-100 km/h-s sprintre képes P100D-k alkotják majd. Bukócsövezett, szárnyasított kiadásban.

A sorozatról egyre többet tudni, de azt például még nem, hogy milyen kaliberű pilótákkal számolnak, mert egyelőre még senki nem lett megnevezve a mezőnyből a versenyzők közt ott lesz például Tom Coronel és Stefan Wilson. Ezzel együtt rejtély, milyen reklámértéke lehet egy sorozatnak, ahol csúcs-Teslák pofozkodnak egymással. A versenynaptár mindenesetre ígéretes. Silverstone után Assenbe megy a mezőny, de lesz futam a Nurburgringen, az Algarve International Circuiton, Misanóban, Barcelonában, majd november 25-én Paul Ricardon zárul a szezon. Egy versenyhétvége egy harmincperces kvalifikációból és két 60 kilométeres futamból áll majd.