Előzeteseken a következő terep-Volvo

2017.02.27. 14:48

Egyelőre néhány kedvcsináló fotót mutattak az új XC60-asról, amely valószínűleg a legkisebb modell lesz a cég nagyobbik, SPA jelzésű padlólemezén.

A fotók alapján nagy meglepetés nem várható, a részletek mind ismerősek az új Volvo generáció eddig megjelent modelljeiről. Szabvány hűtőmaszk a Thor pörölye mintájú szabvány fényszórókkal, az XC90-ről már ismert hátsólámpa-formával. Az arányok persze mások, a hűtőrács alacsonyabb, a sziluett talán egy leheletnyivel lendületesebb mint az XC90-esé, de a sablon ugyanaz. A Volvo tervezői a németesen fegyelmezett kínálatfejlesztés iskolapéldáját adják elő, ahol a márkajelleg egyértelműen fontosabb, mint az egyes autók karaktere.

A kisebbik Volvo terepjáró kifutó generációja a Volvo legnépszerűbb modelljei közé tartozott, különösen pályafutása elején, és valószínűleg hasonló eredményeket remélnek tőle ezúttal is. Annak alapján, ahogy az XC90-est fogadta a piac, nem is alaptalanul. A két modell műszakilag nagyon közel lesz egymáshoz, hisz ugyanarra az SPA padlólemezre építik, és a motorpaletta is ugyanazokból a kétliteres négyhenegeresekből áll majd – a fő különbséget a méretek, a térkínálat, és persze az ár jelenti majd.

Az új XC60-as élő premierjét március 7-én tartják a Genfi Autószalonon, bár nem kizárt, hogy az interneten már korábban lelövi a poént a Volvo.