Kigyulladó Merciket hívnak vissza

2017.03.05. 09:54

Egy hibás biztosíték miatt kaphatnak lángra a Mercedes-Benz különböző modelljei. A tűzveszély miatt világszerte mintegy egymillió autót hív vissza a német gyártó. Valós veszélyről van szó, már jegyeztek is fel ilyen eseteket.

maxresdefault

Eddig összesen 51 olyan autótűzről érkezett bejelentés, amelyek ezzel a problémával hozhatók összefüggésbe. Ezek közül 30 az Egyesült Államokban történt, a többi földrajzi eloszlásáról nincsenek hírek. Szerencsére sem halálesethez, sem sérüléshez nem vezettek a tüzek.

A lángok a feljegyzések szerint akkor csaptak fel, amikor az autó nem akart indulni, sofőr pedig többször indítózott. Ekkor az érintett biztosíték felhevült, és tüzet okozott. A problémás autók között 2015 és 2017 között gyártott CLA-k, C osztályok, E osztályok, GLA-k és GLC-k is voltak. Az egymillió Mercedes nagyjából harmada az USA-ban fut.

Az új Mercedesek már a hiba elhárítása után kerülnek a kereskedésekbe, a már használatban lévő járművek tulajdonosait folyamatosan értesítik a teendőkről. Várhatóan március végén indulnak a javítások.