A Farkas játszhatja Enzo Ferrarit

2017.03.13. 16:14

Hosszú ideje hallani róla, hogy feldolgoznák a Commandatore élettörténetét – több ilyen kezdeményezés is volt. A Michael Mann rendezőre bízott film főszerepével korábban Christian Bale-t hozták kapcsolatba, de az amerikai színész állítólag nem vállalta, hogy meghízzon a szerep kedvéért.

jackman ferrari

Az új jelölt az X-Man képregények filmes feldolgozásaiban Farkasként ismertté vált Hugh Jackman, állítólag rábíznák Enzo Ferrari szerepét a róla szóló filmben. Az ausztrál színész ugyan kicsit sem emlékeztet az olasz sportkocsigyártás legnagyobb alakjára, de ez már inkább a maszkmesterek problémája, játszani pedig valószínűleg épp eléggé tud a szerep eljátszásához.

Maga a film állítólag még Sydney Pollack ötlete volt, amely évtizedek óta hevert a fiókban, és csak a rendező-legenda 2008-as halála után került elő ismét. A sztori állítólag az 1957-es közúti ezer mérföldes verseny, az Olaszországon átvezető Mille Miglia körüli eseményekre koncentrál. Enzo Ferrarit ekkor emberöléssel vádolták, miután az egyik versenyautója balesetet szenvedett, és a pilótán, illetve a navigátoron kívül tíz néző is életét vesztette. Ebben az intenzív környezetben mutatná be a film a lobbanékony természetű Ferrarit.

Hogy mikorra lehetne film az ötletből, azt egyelőre nem tudni biztosan – egy ilyen alkotás elkészítése sok esetben éveket vesz igénybe – de ha sikerül szerződtetni a főszereplőt, az közelebb hozhatja a bemutató időpontját is.