2017.03.14. 17:16

Az SUV-mánia még tart, és a Citroën ezen a területen erősít. A Sanghaji Autószalonra szánják a C5 Aircross nevű újdonságot, amelyről most mutattak néhány vázlatot. Emlékeztet a két éve bemutatott Aircross tanulmányra, de a részleteken változtattak.

Ilyen változás, amely a vázlatokon is látszik, hogy a hátsó oldalablakok krómkeretei a sorozatgyártmányon már az első oldalablakokat is átölelik, és az autó alján tátongó nyílások némelyike is krómkeretet kap. Ugyanakkor az autóra jellemző túrabakancs-karakter marad, hisz lassanként a márka minden modellje ezt a fiatalosnak szánt szabásmintát követi. A számozás alapján nagy családi autóra számíthatunk, amely akár át is veheti a kínálatban a leköszönő C5-ös szerepét, ha időlegesen is.

A műszaki részleteket egyelőre nem ismerjük, de a PSA tervezőinek ezen a téren nincs sok választásuk. Így több mint valószínű, hogy itt is az EMP2 padlólemez egy változatát használták, három- és négyhengeres, turbós benzin- és dízelmotorokkal, esetleg olyan hibrid hajtással, ahol a belsőégésű motor az első, a villanymotor a hátsó kerekeket forgatja. Később valószínűleg bővül majd a felhasználható műszaki megoldások köre, ahogy beépítik az Opel technológiáját is, de erre valószínűleg még éveket kell várnunk – addig a nagyobb PSA modellek mind csak erre a szabvány architektúrára épülhetnek.

Az idei Auto Shanghai persze még odébb van – április 19-én nyit a szalon a sajtó, 21-én a közönség előtt – így egyáltalán nem kizárt, hogy addig több részlet is kiderül majd az új Citroënről.