Óriási visszahívás előtt a Hyundai

2017.03.16. 14:10

A biztonsági öv hibája miatt közel egymillió autóját hívja vissza az USA-ban a Hyundai. Egy nagyobb amerikai bővítés előtt érte a visszahívás a koreaiakat.

2014 hyundai sonata sedan limited fq oem 2 1280

A Hyundai Sonata amerikai népszerűségének jó tükre, hogy a most visszahívás előtt álló 978 ezer Hyundai mindegyike a koreaiak négyajtós szedánja. A Sonatából 2011 óta minden évben kétszázezer fölött adtak el az USA-ban, a visszahívás pedig a 2011 és 2015 között gyártott autókat érinti. A probléma a biztonsági övvel van. Előfordulhat, hogy balesetkor leszakadhat, és nem tartja meg az embert. Ehhez köthető halálesetről nem tudni, de egy sérülést már sikerült bizonyítani, így áprilisban indul az alapesetben ellenőrzéssel, szükség esetén alkatrészcserével járó visszahívás.

2014-hyundai-sonata-three-quarters-view

A Hyundai egyébiránt januárban kilátásba helyezte, hogy megduplázza az Egyesült Államokban tervezett beruházásainak értékét. A cég öt év alatt 3,1 milliárd dollár befektetést hajtana végre gyárainak korszerűsítésére, az önvezető autók kutatására és egy új gyár létesítésére az USA-ban.