Csillag nélkül tört az indiai Chevy

2017.03.18. 14:38

Egy nagyobb családot képes elnyelni, de egyetlen csillagot sem sikerült összeszednie a Chevrolet indiai MPV-jének. A Ford már a három csillagra is büszke lehet.

A GM indiai piacra szánt nyolcüléses MPV-je a Global NCAP teszteltjén hasalt el csúnyán. A szimpla frontális ütközés szimulálása hozott katasztrofális eredményt, csillagokban kifejezve nullás értéket. Az Enjoy akár már egy negyven mérföldes (64 km/h-s) egyenes irányú ütközésnél képes megölni az elöl ülőket: a vezető a kormány miatt fej- és mellkasi sérülésekre számíthat, míg a komoly lábsérülések mellett az utasoldalon is a fejsérülés veszélye a legnagyobb. A szerkezeti és biztonságvédelmi hiányosságokról sokat elárul, hogy a második üléssorban lévő gyerekülés védelme is csak két csillagot szerzett.

Chevrolet Enjoy 5315 356

Az Enjoy-hoz extraként amúgy lehet kérni két légzsákot előre, amivel valamennyit javulnak az esélyek, de David Ward, a Global NCAP főtitkára szerint a GM érezze magát kellemetlenül, amiért ilyen utasvédelemmel árul autót az indiai embereknek. A szervezet egyébiránt megvizsgálta a szintén indiai piacos Ford Figo Aspire-t is, ami első sorban az alap légzsákoknak hála három csillagot szedett össze a sofőr és az utas védelmében. Ward szerint ez mutatja, hogy az alapvető biztonsági elvárások még az indiai belépőmodelleknél is elérhetőek.

Csoportos Hajóutak

Ahány kikötő, annyi felfedezés, tengeri hajóutak sok látnivalóval és pihenéssel.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!