Maradék befolyását is feladja a Volkswagen korábbi ura

2017.03.20. 11:12

Valószínűleg Ferdinand Piech volt az utóbbi négy évtized legbefolyásosabb figurája a Volkswagennél, de úgy néz ki, elérkezett a történet vége a Porsche-unoka számára. A korábbi elnök és vezérigazgató eladja részesedése nagy részét a családi vállalkozásban, a Porsche SE-ben tulajdonostársainak, és távozik a Volkswagen csoport 52%-át birtokló cég vezetéséből.

piech vw

Ezzel a 80 éves Piech teljesen elveszíti befolyását a VW csoport vezetőségére, és valószínűleg teljesen visszavonul. Meglepő módon viszonylag olcsón, úgy 1,1 milliárd euróért adja el 15%-os részvénycsomagját – ez indirekt módon fel is értékeli a Volkswagen csoportot, amely a tranzakció alapján úgy 14,1 milliárd eurót ér e pillanatban, ami a cég méretéhez képest nagyon alacsony összegnek tűnik. Bizonyos, hogy a dízelbotrány előtt Piech részvényei ennek az összegnek a sokszorosát érték volna.

Ferdinand Porsche unokája 1963 és 1971 között a Porsche versenyrészlegénél dolgozott, majd egy családi belviszályt követően 1972-ben az Audinál folytatta. A teljes VW csoport vezetésében közvetlenül 1993-tól vett részt, és 2002-ig irányította a cég napi ügyeit. Ezek után egészen 2015 tavaszáig a felügyelőbizottság elnökeként irányított, már sokkal inkább a háttérből irányítva.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!