Hát ezért tartják távol Loeb-öt a ralitól?

2017.03.22. 06:14

Sebastian Loebnek valószínűleg túl kevés elfoglaltságot ad a Peugeot így a Dakar befejeztével, így a kilencszeres ralibajnok szabadidejében, a feleségével az oldalán egy Peugeot 306 Maxival indul francia ralifutamokon. Nem lenne ebben semmi különös, ha nem fenekelné el az egész mezőnyt megalázó módon, egy olyan autóval, amelyet az 1990-es évek közepén fejlesztettek ki, és utoljára több mint tizenöt éve számított ütőképesnek.

loeb 306 maxi

Loeb a múlt hétvégén nyerte meg a Rallye National de Haute-Province nevű versenyt, ahol jellemzően korszerű versenyautók indulnak. Feleségével, Severine-nel a navigátorülésben 33 másodperccel verte meg a második helyen beérkező Fiesta WRC-s párost ősrégi 306 Maxijával, amelynek elvileg nemigen lett volna esélye a dobogóra sem. Ismét egy egyértelmű jel arra nézve, hogy a PSA, ha kicsit is komolyan venné Loeb tehetségét, és újra lehetőséghez juttatná a raliban, könnyen nehéz helyzetbe hozhatná a WRC-t – Loeb talán még újabb bajnokságokra is jó lenne. Ehelyett félprofikat és amatőröket aláz helyi futamokon, hogy úgy-ahogy edzésben maradjon.

Persze lehet, hogy a Peugeot nem véletlenül nem nevezi Loebet a világbajnokságba: talán attól tartanak, hogy azt mondják majd a versenytársak, csak az UFO-pilótával tudnak futamot nyerni. Ezzel együtt is szomorú egy kicsit, hogy a rali legnagyobb alakja lényegében parkolópályára került.