Valami furcsa készül a Škodánál

2017.03.23. 17:54

A Skodánál készül valami igazán szokatlan, legalábbis erre utal a vázlat, amit most mutattak. Kupészerű tetővonal egy nagynak tűnő autón – ennyit látni a Vision E-nek nevezett járműből, de ez már elég a találgatásokhoz.

visione

Amit a vázlatról írnak – hogy az autót, amelynek az előzetese, a cseh üvegcsiszoló hagyomány ihlette, és miféle formai DNS-t hordoz – határozottan a vakítás kategóriájába sorolhatjuk – szerencse, hogy korábbi forrásokból lehet elképzelésünk arról, hogy a Škoda mit is tervez. Korábban szó esett egy Kodiaq kupéról, amelyet elsősorban Kínának szánnak és 2019 körül kezdenének forgalmazni. Ám az ilyen autókat először tanulmányként szokás bemutatni. Ha fogadni kellene arra, hogy mi ez, mi arra tennénk, hogy alig egy hónap múlva, a Sanghaji Autószalonon a Škoda megmutatja a kupétetős terepjárót, és most ennek a sziluettjét mutatták meg.

Ez persze csak egy a lehetőségek közül, de van egy olyan érzésünk, hogy az aktuális kínálatnál valamivel érdekesebb formatervű autó bemutatására készülnek, és a VW csoport egy márkájánál ez már önmagában is nagy dolog manapság.