Lesz új Tesla Roadster - Musk mondja

2017.03.27. 06:14

Lesz új Tesla Roadster és erősebb lesz, mint a Model S – maga Elon Musk szivárogtatta ki a Tesla kínálatbővítési terveit.

0h8e6227

Musknak megint elég volt két mondat a Twitteren, hogy a Teslára vonja a nemzetközi autós sajtó figyelmét. Ráadásul mindezt egy válaszkommentben tette. Egy követője tette fel a kérdést, hogy a 11 másodpercen belüli negyed mérföldhöz továbbra is Model S-re lesz-e szüksége. Erre jött a válasz Musktól, miszerint: Igen. A Model S lesz a leggyorsabb a következő generációs Roadsterig, ami néhány évre van.

Ha nem lenne meg: a Roadster volt a Tesla Motors első autója, még évekkel a Model S előtt dobták piacra. A Lotus Elise-ből átalakított villanysportautóból 2008 és 2012 között 2400 darabot gyártottak. Az elmúlt években már többször felröppent a feltámasztásának híre, de a Tesla inkább okosan építette a modellkínálatát. Most úgy fest, a szedán (S), a SUV (X) és a relatív olcsó tömegmodell (3) után már lesz idejük egy újabb roadsterre is. Ha Musk már le meri írni, hogy következő generáció, nem kizárt, hogy 3-5 éven belül tényleg kijönnek vele. Ja, és ha gyorsabban futja majd a negyed mérföldet a Model S-nél az azt jelenti, hogy az S P100D 10,72-es idejénél jobbat tud majd.