Veyronoktól szabadulna a bokszbajnok

2017.04.18. 11:35

A világ egyik legjobb bokszolójaként szokás emlegetni Floyd Mayweathert, aki 2015 végén bejelentette visszavonulását. Most úgy tűnik, visszatér még a ringbe, szeretné ugyanis elkenni az MMA-ból ismert Conor McGregor száját. Most mégsem ezzel került be a hírekbe, hanem azzal, hogy eladja két Bugatti Veyronját.

Capture-floyd-mayweather-two-veyrons-1

Az egyik autó egy 2011-es évjáratú Grand Sport: fehér roadster, finom piros betétekkel, belül piros-fehér bőrrel. A nyolcliteres W16-os 1001 lóerőt tud, de ezt aligha autózta ki Mayweather. A kocsi mellesleg még bőven bejáratós, alig 2700 kilométert futott. Meg is kérik az árát: 720 millió forintnyi dollárért keres új gazdát.

A másik Veyron még durvább: a 2015-ös Grand Sport Vitesse a Supersportokhoz hasonlóan 1200 lóerős, matt fekete fényezését narancssárga betétek dobják fel. Még kevesebbet használta, mint a fehéret, mindössze 1700 kilométert mutat az órája. Ára 1,16 milliárd forintnak megfelelő dollár.

Mayweather azért így sem marad bitangerős sportautók nélkül: igen komoly autóparkja van, ha minden igaz, még Veyronból is marad neki kettő. Ha végképp megszorulna, mondjuk fiától is kölcsönkérhetné a C450 AMG-t, amivel a 16. születésnapjára meglepte. Erről persze szó nincs – lehet, hogy egyszerűen csak kell a hely a Chironnak, amit már meg is rendelt. Az árverést egyébként a Luxury Auto Collection szervezi az arizonai Scottsdale-ben.