e-Sport versenyen keres új pilótát a McLaren

2017.05.09. 12:40

Bár a McLaren-Honda egyáltalán nem működik jól a versenypályán, a csapatnál még mindig százmillió eurós nagyságrendű fejlesztés zajlik. És amióta korlátozták a tesztlehetőségeket, a munka egy jelentős részét szimulátorokon végzik. Ehhez a munkához keres most igazán tehetséges pilótát a McLaren, méghozzá egy komoly virtuális verseny keretei közt.

mclarensim

A tervek szerint több szimulátor-platformon keresik majd a tehetségeket. Hat tehetséget a korábbi eredményei alapján hívnak meg, további négyen pedig a nyár folyamán tartott online kvalifikációk alapján kerülnek a döntőbe. A tíz versenyző számára ősszel tartják a döntőt a McLaren főhadiszállásán. A fődíj a Világ Leggyorsabb Játékosa cím mellett egy éves szerződés a McLaren csapattal: a győztes együtt fejlesztheti a 2018-as versenyautót a gyári mérnökökkel. A kezdeményezés nagyobb részben persze a nyilvánosságról, a figyelem felkeltéséről szól, de mivel a McLaren kétféle szimulátor-rendszert is használ a fejlesztésekhez, valóban hasznát veszik olyan specialistáknak, akik a virtuális térben igazán gyorsan vezetnek.

„Valóban nagy szükségünk van hasznos segítségre a szimulációkban, így a verseny és a kiválasztási eljárás alapos lesz, kíméletlen, és mindenképp izgalmas látvány.” - mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója. További részletek errefelé.