Jön a 8-as BMW, most már biztos

2017.05.11. 17:16

Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója a cég éves közgyűlésén jelentette be a nagy hírt: újra lesz 8-as sorozat. A nagy kupéról már korábban is hallottunk, de most már az elnevezés és a bemutató időpontja sem kérdéses.

bmw8sk

A kifutó 6-osnál nagyobb, azt leváltó kétajtós modell a BMW új stratégiájának része. „A teljes termékkínálatot megújítjuk, és megerősítjük annak sportos oldalát. A luxusmodelleket helyezzük fókuszba, hisz ezek hozzák a legnagyobb nyereséget.” - mondta Krüger, aki a forgalom, és persze a profit jelentős növekedését várja ezektől a lépésektől 2020-ig.

Magáról a 8-asról egyelőre keveset tudunk, bár annyi biztos, hogy műszaki szempontból a 7-es sorozatban alkalmazott megoldásokra támaszkodik majd, árban pedig a 7-es BMW és a Rolls-Royce Wraith közti sávot célozzák meg vele. Az szinte biztos, hogy egy ilyen presztízs-modellből készítenek V12-es változatot, az azonban korántsem biztos, hogy sportos M kivitele lesz-e a típusnak. Elsőként a kupé kivitel érkezik – a szériamodell 2018-ban mutatkozik be, de tanulmányautóként már az idei Villa d'Este Concours d'Elegance-on láthatjuk a hónap végén – a kabrió kivitel pedig 2019-re várható.

A 8-as számot a BMW eddig egyetlen típuson használta, az 1989 és 1999 között gyártott kétajtós túrakocsin, és a korábbi kémfotók alapján az új modell is inkább lesz nagy, nehéz és elegáns utazójármű, mint sportkupé.